Werk met mij

Als je doet wat deed, krijg je wat je kreeg

Bedrijven staan voor grote nieuwe vraagstukken die gevoelsmatig de boel helemaal op z’n kop zetten. En hoewel dat misschien zo is, is het vooral een kans om te leren en te groeien in plaats van iets te verliezen. Wat moeten we met de UPV? Hoe kunnen we voorsorteren op een circulaire keten? Hoe ontwerpen we voor recycling? En hoe kiezen we onze materialen beter?

In verschillende vormen – van een enkele brainstormsessie tot meerdere, verdiepende werksessies – ontleden we het vraagstuk waar jij met jouw bedrijf of product voor staat. We ontleden en verduurzamen designprocessen, definiëren en implementeren UPV-gerelateerde vraagstukken, en werken aan visie- en cultuurontwikkeling voor jouw bedrijf in een duurzame, circulaire toekomst. Verbindend en enthousiasmerend neem ik iedereen mee in het nieuwe plan.

“Hoe meer je ervan uit gaat dat je dingen weet, hoe minder inspirerende oplossingen er komen.”

– rosa

wat ik belangrijk vind

Idealistische visie & nieuwsgierige mind

Eigenlijk ga ik er bij voorbaat vanuit dat ik het antwoord niet weet. Dat maakt dat ik niet verval in standaard oplossingen, maar geloof dat mijn kennis me gaat helpen creatief en innovatief te zijn.

Implementeerbaar & realistisch in hier & nu

Idealistisch tot op het bot, maar idealisme reikt niet ver als we er vandaag niet al mee aan de slag kunnen. Daarom hou ik ervan dingen behapbaar te maken en een stip op de horizon te zetten.

Future proof maken van bedrijven

Hoe je vandaag denkt over morgen bepaald wat je over 5 jaar hebt bijgedragen aan de leefbaarheid van de aarde. Dus ik help je graag om business te koppelen aan idealisme en een sterke visie voor jou en jouw team.

hoe een project begint

Van grote vragen ga ik aan:

  • Hoe implementeren we Design for Recycling principes?
  • Hoe kunnen we onze materialen verbeteren (om te voldoen aan de UPV)?
  • Hoe creëren we een bedrijfsvisie rond circulariteit?
  • Wat houdt de UPV in voor ons, en hoe pakken we dat aan?
  • Hoe realiseren we stapsgewijs en duurzaam een circulaire collectie?
  • Zoek je een ketenregisseur voor jouw textielproject?
  • Of heb je een andere vraag?

bedrijven & organisaties voor wie ik o.a. werkte

“Rosa is een heerlijkheid om mee te mogen werken. Ze is in het bezit van veel hersencapaciteit om complexe problemen bij de horens te vatten. Ambitieus, opgewekt en doortastend werkt ze aan circulariteit in de textielwereld. Rosa heeft een stevig netwerk en gedegen inhoudelijke kennis om het kaf van het koren te scheiden. Op een fijngevoelige manier weet ze ambitieuze visie ontwikkeling en realiteitszin in balans te krijgen door het zakelijke aspect nooit uit het oog te verliezen. Het ontwikkelen van een business perspectief voor de gehele keten in ontwikkelingstrajecten, specifiek voor circulair textiel, vind ik één van haar sterkste kwaliteiten.”

 

– Marina Toeters, By-Wire.net

"Voor het project Compostkleding heb ik vanuit stichting Utrecht Natuurlijk samengewerkt met Rosa. Een project over composteerbaarheid van textiel, in alle mogelijke denkbare vormen: van verven tot weven tot groeien. Rosa is vanaf de concept ontwikkeling betrokken geweest bij het project. Ze dacht mee over mogelijke verhaallijnen en over de vertaling van idee naar publiek. Ze heeft alle betrokken kunstenaars geïnterviewd, tentoonstellingsteksten geschreven, begeleidende teksten bij de kunstwerken en het programmaboekje. Dankzij haar overzicht, kennis over het onderwerp en moeiteloze manier van informatie structureren kwam het project heerlijk bij elkaar. Heel knap en dat alles met een heerlijke moeiteloze vanzelfsprekendheid gekoppeld aan lekker zakelijk werken: deadlines haalde ze ruim, teksten keurig aangeleverd, tot in de puntjes verzorgd."

 

– Astrid van den Broek,  Utrecht Natuurlijk

"In ons project ‘Van Afval tot Zeeman’ treedt Rosa op als verbinder en aanjager. Geen eenvoudig project, waarin we op een hele nieuwe manier binnen de Nederlandse textielketen samenwerken. Rosa is de perfecte persoon voor deze rol, zowel qua kennis en netwerk als qua vaardigheden. Door haar open houding en no-nonsense communicatie weet ze snel vertrouwen op te bouwen bij de verschillende deelnemers. Ze is creatief en niet bang om ambitieuze doelen te stellen. Met haar positieve energie, humor en empathie weet ze iedereen te enthousiasmeren en te activeren, ondanks de obstakels en vertraging waar het project (zoals ieder project) soms mee te maken krijgt. Haar strategisch denkvermogen gecombineerd met haar hands-on aanpak maakt haar uniek en een aanwinst voor ieder uitdagend project."

 

– Marjolein Mann,  ROVA / CirkelWaarde

Let's talk!

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Plan hieronder een gratis en vrijblijvend 30 min telefoontje in.